19min.bg

Кое е най-уродливото BMW, произвеждано някога?

Всички ние имаме мнение за дизайна на BMW и, разбира се, BMW има мнение за нашето мнение. От уебсайта, който ви попита кое е най-грозното Ferrari и кое е най-грозното Porsche, идва това, което вярвам, че ще бъде последното действие в тази трилогия. Време е да решим кое е най-грозното BMW, създавано някога.



Може да се каже, че сме разглезени откъм избор. Има повече от няколко настоящи BMW-та, които вероятно заслужават тази титла, но не искам да се насочвам към ниско висящите плодове. След като се замислих над въпроса повече от 30 секунди, номинирам първото поколение X4 - автомобил, който не съм сигурен, че някога съм виждал на живо.


Х4 е всяка лоша дизайнерска тенденция на BMW през последните над десет години, събрана в едно. Той беше висок, тесен и къс с глупава, непрактична линия на покрива. Имаше твърде много усти. Беше твърде интензивен с изпъкналото лице и огромните очи. Само като го гледам сега, имам чувството, че не иска да млъкне, въпреки че не може да говори. Не съм сигурен как да го кажа по-ясно.



Сегашният също не е за гледане, но визуално е малко по-изчистен и по-широк, а не просто яйце с отвори, което оценявам. В крайна сметка това говори много, защото подобно на друго презряно BMW от близкото минало - Серия 5 GT, дизайнерският екип на Х4 е бил изправен пред невъзможна задача.



Знам, че не е лесна задача да оформиш неелегантна каша от всички стилове каросерии в едно, така че вината е на хората в BMW, които имат властта да кажат "не" и многократно отказват да го направят. В момента в северноамериканската гама на BMW има 15 автомобила, ако сложите електромобилите в техните моделни семейства и разделите Серия 2 на две напълно различни единици, защото те са такива. Това е твърде много. Налага се да се чудите какви чудовища е отхвърлило BMW.


 Източник: jalopnik.com,By Adam Ismail