19min.bg

Компактният SUV Mazda CX-50 за 2025 добавя опция за хибридно задвижване

За щастие промените в обновената Mazda CX-50 не са прекалено много, за да разрушат красивия външен вид и компактния профил на модела. Дизайнът почти не е променен, но времената наистина се променят и сега има все по-голям пазар за хибриди, така че Mazda е дала на този кросоувър нов хибриден задвижващ агрегат. Тя се намира в средата на гамата по отношение на мощността, но може да се простира с до 160 км по-дълъг пробег в сравнение с бензиновите си братя и сестри. Ето спецификациите, подробностите и цените на компактния SUV Mazda CX-50 за 2025 г.



Mazda е направила някои промени в съществуващите два варианта на задвижване за CX-50 за моделната година 2025, но ще започнем с новото допълнение на трети вариант на задвижване, който е хибрид и се предлага в модификациите Preferred, Premium и Premium Plus. Хибридната задвижваща система всъщност произлиза от японския конкурент Toyota, който предостави на Mazda своята технология Toyota Hybrid System. Тя включва три електромотора, сдвоени с 2,5-литров четирицилиндров двигател и eCVT, които генерират 219 к.с. и 163 Нм въртящ момент.


Тя разполага с eAWD, което означава, че монтираният отзад двигател е този, който позволява задвижването на всички колела. Хибридният CX-50 може също така да тегли до 1 500 кг и има приблизителен комбиниран разход от 38 mpg. Товарното пространство е ограничено до известна степен, за да се побере хибридната батерия.



2025 Mazda CX-50 Hybrid Preferred получава уникални черни 17-инчови джанти, аудиосистема с 8 високоговорителя, безжично зарядно устройство за телефон, електрически повдигащ механизъм и отопляеми предни седалки, двузонов климатроник, централен 10,25-инчов екран и 7-инчов инструментален панел, безключово влизане, безжични Android Auto и Apple CarPlay, четири USB-C порта, задни вентилационни отвори и вградено гласово управление Alexa.



CX-50 Hybrid Premium добавя черни релси на покрива и ауспухови тръби, задвижван панорамен лунен покрив, аудиосистема Bose с 12 високоговорителя, радарен круиз контрол, асистент за ограничаване на скоростта и разпознаване на пътни знаци. Premium Plus получава уникални модернизирани 19-инчови машинно полирани джанти, подчертани релси на покрива и ауспухови тръби, електрически сгъваеми странични огледала, вентилирани предни седалки с електрическо регулиране на пътника в 6 посоки, контрастни камилски шевове върху черния интериор и дисплей за активно шофиране на предното стъкло.