19min.bg

Lamborghini с поръчки за 2 години напред

Lamborghini се справя отлично. В разгара на една от най-високите инфлации в света и при рязко покачване на цените на стоките по време на последните затруднения в доставките и транспорта, поръчките на Lamborghini все още са резервирани до 2024 г. , според Bloomberg.


Въпреки че се застрахова малко за това накъде ще се насочи икономиката в Европа през следващата година, главният изпълнителен директор на Lamborghini Стефан Винкелман не изглежда много притеснен за непосредственото бъдеще на производителя на екзотични автомобили, което е покрито за следващите 18 месеца на производство - или до началото на 2024 г.

 
В петък Винкелман заяви пред Bloomberg: "При високите лихвени проценти и високата инфлация все още сме силни" и добави, че "при рязкото покачване на цените на енергията, особено в Европа, все още не сме забелязали забавяне".
И така, докато Старият свят е в епицентъра на производствени затруднения и работнически вълнения, тези, които имат достатъчно пари, за да се предпазят от нестабилните икономически условия, се справят добре. Поне тези, които разполагат с достатъчно пари, за да купуват Lambo.


Относителната финансова сигурност и неочакваните пандемични печалби, на които се радват богатите, вече не са толкова изненадващи, тъй като най-богатите хора в света успяха да излязат напред през последните няколко години. Но финансовият бум от COVID-19 по същия начин стимулира производителите на автомобили, които обслужват най-богатите.