19min.bg

Land Rover Discovery може да бъде преосмислен със стил, вдъхновен от миниван

Луксозните джипове са гореща стока, но Land Rover Discovery избледня от светлината на прожекторите. Докато моделът генерира близо 10 000 продажби годишно в Съединените щати преди пандемията, марката е продала само 2416 единици миналата година.

Това е разочароващо и моделът лесно беше победен от Lexus GX, който намери 4256 купувачи. Разбира се, част от това може да се припише на Defender, който открадва някои продажби от Discovery.

Land Rover е добре запознат с проблема и според съобщенията планира да постави по-голямо разстояние между Defender и следващото поколение Discovery. Както Марк Камерън от Land Rover обясни на Autocar, „Ако погледнете от продуктова гледна точка, Defender се появи и седна точно над Discovery и изяде голяма част от този бизнес.“




Въпреки че служителите не навлязоха в много подробности, те предположиха, че следващият Discovery ще се фокусира върху „семейни приключения“ и ще бъде позициониран в „наистина уникална територия“. Въпреки че това звучи като типична маркетингова хипербола, изглежда, че Land Rover сериозно иска да промени нещата.




Интересното е, че докладът предполага, че SUV може да приеме „някои елементи на дизайна на MPV“. Няма информация кои, но в публикацията се казва Volkswagen ID. Buzz е „рекламиран като потенциална референция“.




Въпреки че моделът вероятно ще бъде повече кросоувър, отколкото миниван, това все пак ще бъде голяма промяна. Независимо от това, преработеният Discovery се очаква да се предлага с двигатели с вътрешно горене, както и с електрическо задвижване. Има и дума за нов вариант на ореол, който ще стои на върха на гамата и ще има своя собствена „табелка с име по поръчка“.


Източник: carscoops.com