19min.bg

McLaren разкри великолепния GTS, заместител на GT с 626 к.с.

01/02

  McLaren показа нов модел, наречен GTS, който по същество е фейслифт версия на GT.
    McLaren GTS от 2025 г. разполага със същия 4,0-литров V-8 с две турбини, но вече с 626 конски сили, което е с 14 к.с. повече.
    Има и нови цветове, джанти и опции за вътрешно обзавеждане.
McLaren обикновено не се отклонява далеч от своята внимателно обмислена формула за суперавтомобили, така че преименуването на GT на GTS за 2025 г. се брои за голяма сделка. Въпреки новото си прозвище мисията на автомобила остава същата като преди: да предлага малко повече луксозно съдържание от по-твърдия 750S, като същевременно запазва впечатляващо ниво на представяне.


За тази цел той получава визуална актуализация, нови опции за интериорно обзавеждане, както и малко допълнителна мощност за своя 4,0-литров V-8 двигател с две турбини.



V-8 двигателят на новия GTS вече генерира 626 к.с., което е с 14 к.с. повече от GT, и същия въртящ момент от 465 фунта. McLaren твърди, че новият автомобил е с 22 кг по-лек от предишния, което би трябвало да доведе до леко подобрение на представянето. Компанията твърди, че скоростта до 100 км в час е 3,1 секунди, но ние сме сигурни, че ще бъде по-бърз от това, като се има предвид, че старият GT стигна до 100 км в час за 2,8 секунди при тестовете.



GT вече беше доста красив за суперавтомобил, а GTS изглежда още по-добре благодарение на променената предна броня и леките промени в задните калници. Има и повече черни гланцови елементи, както и нови опции за колела, включително зашеметяващите 10-цолови „турбинни“ джанти на снимката. Новите цветове включват зелен цвят на богомолката, син цвят на танзанит, бял цвят на лед и сив цвят на лава. McLaren казва също, че визуалните промени са функционални, като по-големите предни въздухозаборници и прекроената задна част позволяват на радиатора и двигателя да навлиза повече въздух.