19min.bg

Mercedes-Maybach представи първия си спортен модел и той е кабриолет

Mercedes-Maybach представи нов автомобил и това не е някаква ултра дълга лимузина или гигантски SUV. Версията SL 680 Monogram добавя малко шик към роудстъра на Mercedes, с фокусирани върху комфорта механични подобрения и малко луксозни промени в дизайна. В същото време това е и първият спортен модел на луксозната марка.

Най-големите промени се откриват отвън. Предлага се в две различни „концепции за дизайн“, като купувачите могат да изберат Red Ambience или White Ambience за цветовата схема на Maybach SL. Без значение от избора, отпред те получават специфична за Maybach осветена решетка и изправена тризвезда на Mercedes на капака. Има акценти от розово злато във фаровете, хромирана рамка на предното стъкло и избор на купувача от моноблок с пет дупки или 21-цолови джанти с много спици.

Подобренията не спират дотук. Черният мек покрив е покрит с шарка от лога на Maybach в фин цвят антрацит. Купувачите могат по избор да добавят този модел към капака на автомобила, където панелът се шлайфа на ръка, преди логото да бъде отпечатано върху метала. Други промени включват специфични задни светлини на Maybach, нова хромирана задна част и нов дифузьор със специфични за Maybach изпускателни отвори.




Кабината с две места е също толкова добре обзаведена - с кожа Crystal White Nappa, покриваща панелите на вратите, централната конзола и седалките. Пространството отзад също е покрито с кожа Nappa, като засега няма информация дали задни седалки изобщо ще се предлагат като опция в Maybach SL. Други промени в интериора включват специфичен волан, педали и прагове на вратите от неръждаема стомана.




Механично, Maybach SL не е толкова различен от AMG SL63. 4.0-литровият туин-турбо V8 под капака прави същите 577 к.с. и 800 Нм въртящ момент, изпращайки мощност към четирите колела. Кормилното управление на задния мост е стандартно, както и широко използваната деветстепенна автоматична скоростна кутия на компанията.

Всички промени са в името на комфорта. Има повече шумозаглушаване, по-тиха изпускателна система, пренастроено, по-меко окачване и по-меки опори на двигателя. Mercedes твърди, че ускорението от 0 до 100 км/ч отнема около 4,0 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път на 258 км/ч.

Засега няма информация за цената на Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series, но доставките на кабриото трябва да започнат през втората половина на 2025 г.


Източник: AutoMedia