19min.bg

Mini Cooper с пет врати EV Hatch е в процес на разработка

Той ще "съществува" заедно с наскоро представения модел с три врати, както и предстоящият Aceman

Mini, британската марка, собственост на BMW, работи върху версия с пет врати на най-новия си хечбек Cooper, според шефа на компанията Стефани Вурст, която разговаря с Autocar по време на IAA Mobility Munich през 2023 г.

Предстоящият хечбек ще живее заедно с наскоро разкрития кросоувър Cooper с три врати и Countryman с пет врати, както и предстоящия Aceman, който ще дебютира следващата година като градски кросоувър с пет врати, който е по-малък от Countryman, но малко по-голям от Cooper .

Вурст каза, че изцяло нов кабриолет също е в процес на разработка, плюс спортни версии на John Cooper Works за всички табелки в новата, „проста“ гама от основни модели.





„Имаме толкова много работа с пускането на семейството, което току-що обявихме“, каза главният хончо на Mini. „Aceman все още липсва, вариациите на John Cooper Works предстоят, ние говорим само за три врати, но всъщност имаме пет врати, а имаме и кабриолет.“

2024 Mini Cooper с три врати и 2024 Mini Countryman бяха разкрити миналата седмица като изцяло електрически хечбек, но вариантите с вътрешно горене също ще излязат на пазара на по-късна дата. И докато Стефани Вурст не го спомена, очакваме предстоящият Mini Cooper с пет врати и кабриолет да включва същите опции за задвижване като новия Cooper с три врати. С други думи, монтиран отпред електрически мотор, който прави 181 конски сили във варианта Cooper E и 214 к.с. в Cooper SE.

Countryman ще се произвежда в Германия, докато Cooper ще се произвежда в Китай, както и предстоящият Aceman, който е резултат от съвместно предприятие 50:50 между BMW Group и Great Wall Motor. За разлика от Cooper и Countryman – които ще получат версии за изгаряне на гориво – Aceman ще бъде само електрическа афера, предлагайки същите две опции за задвижване като Cooper BEV, съответно със 181 к.с. и 214 к.с.

Както винаги, бихме искали да знаем какво мислите за това, така че преминете към секцията за коментари по-долу, за да ни кажете вашите мисли.


Източник: insideevs