19min.media

Моделите Turbo на Porsche вече ще имат уникално лого с герб

Гамата Turbo на Porsche предлага значителна стъпка в представянето спрямо по-ниските класове и сега Porsche иска да подчертае това дори когато автомобилите стоят неподвижно.

Автомобилният производител обяви плановете си да отличи бъдещите модели Turbo чрез използването на екстериорни и интериорни акценти в ексклузивен цвят, наречен Turbonite grey.


Това ще се отнася и за логото на герба на Porsche, което беше преработено по-рано тази година и при бъдещите модели Turbo ще смени традиционните златни зони с турбонитови. Червените области също ще бъдат със сиво покритие.

Други области, в които ще се използва Turbonite, ще бъдат надписите, използвани в задната част, обграждащите страничните прозорци и в зависимост от модела - инкрустациите в предния капак и акцентите в колелата. Що се отнася до интериора, бъдещите собственици на Turbo могат да очакват Turbonite за предпазните колани, някои декоративни ленти и някои от контролните уреди на автомобила. Той ще се използва и като контрастни шевове в комбинация с черна кожена тапицерия.



Новите акценти Turbonite ще се появят за първи път при версиите Turbo на обновеното Porsche Panamera 2024, което ще дебютира на 24 ноември, потвърдиха от Porsche.

Обозначението Turbo на Porsche е въведено за първи път през 1974 г. при модела 911, за да означи въвеждането за първи път на двигател с турбокомпресор, по-конкретно 3,0-литров плосък шестцилиндров двигател, генериращ приблизително 256 к.с. Но след появата на електрическия автомобил Taycan в края на миналото десетилетие, който също има своите модели Turbo, обозначението се превърна в своеобразна подмарка за Porsche, нещо, което се подкрепя от шефа на дизайна на Porsche Михаел Мауер.

„През 1974 г. представихме първото 911 с турбокомпресор“, каза той в изявление. „Оттогава насам Turbo се превърна в синоним на нашите топ модели и вече е повече или по-малко самостоятелна марка.“


Източник: motorauthority