19min.bg

Новият 2024 Genesis GV90, луксозен кросоувър за $100K с поразителен външен вид

Тези, които все още се питат: "Какво е Genesis?" ще получи окончателен отговор, когато този флагман излезе в средата на 2024 г.

Какво е
Третият електрифициран SUV на корейския луксозен производител ще бъде най-големият и най-луксозният досега и ще се основава на впечатляващия дизайн на флагманския седан G90.

Защо има значение
Задвижваният с бензин G90 не е точно обемен модел - или дори добре известен, по този въпрос. GV90 е луксозен SUV, което означава, че вероятно ще се продава добре.

Платформа
Тази луксозна облицовка ще бъде подкрепена от E-GMP архитектурата, споделена в последните усилия на корейския автомобилен производител за електрифициране. Очакваме въздушни пружини и електронно контролирани амортисьори да подобрят спокойствието в кабината.

Силово предаване
Не очаквайте някаква новаторска технология за електрификация тук. Вероятно GV90 ще използва същите двигатели, които задвижват електрифицирания GV70, по един на всяка ос, за максимална комбинирана мощност, близка до 500 конски сили. Очаквайте GV90 да използва 87,2-kWh батерия от Electrified G80, която може да предложи около 250 мили обхват. GV90 с най-високо оборудване могат да имат по-голяма батерия.

Конкуренция
BMW iX, Lucid Gravity, Mercedes-Benz EQS SUV, Rivian R1S, Tesla Model X.

Какво може да се обърка
След почти десетилетие, откакто Hyundai създаде луксозната марка, хората все още питат: "Какво е Genesis?"

Очаквано пристигане и цена
GV90 трябва да излезе на пазара в средата на 2024 г. с начална цена около $100 000.



Източник: caranddriver