19min.bg

Новият електрически седан 2025 E-Tron GT е най-мощното Audi в историята

Докато пуристите могат да спорят за стойността на неоспоримо спортния електрически седан Porsche Taycan, не се чува много шум около неговия корпоративен брат Audi E-Tron GT. Както се предвиждаше от актуализацията на първия, вече има преработена и обновена версия на Audi, която ще се предлага в три варианта на оборудване занапред. Ето какво можете да очаквате откъм характеристики и стойност за линията на Audi E-Tron GT през 2025 г.

От Audi твърдят, че са успели да свалят няколко килограма от теглото на нетния акумулаторен пакет с капацитет 97 kWh, като същевременно са получили 12% увеличение на капацитета за съхранение на енергия от 33-те клетъчни модула благодарение на оптимизираното охлаждане.

 Капацитетът на енергията за рекуперация е нараснал от 290 на 400 kW сега. Audi твърди, че максималният пробег на актуализирания E-Tron GT е над 370 мили при идеални условия в Европа (без да уточнява коя модификация), така че за по-точна цифра ще трябва да изчакаме и да видим какво ще каже американската EPA. Окачването е цялостно преработено, с нова "двукамерна, двуклапанна" програмируема настройка на въздушното окачване, която може да се накланя и да завива в завоите, за да поддържа автомобила по-равномерен (подобно на настройките на окачването на новите Porsche Panamera и Taycan).


Първата от трите модификации е Audi S E-Tron GT с леко променен външен вид, който включва черна маска около носа, решетка на радиатора с триизмерен ефект, въздушни завеси в долната част на бронята и ивица боя в цвета на каросерията за приятен контраст в предната част. В задната част е разположен дифузьор със страхотни вертикални ребра, с инкрустация в цвета на каросерията. Всички E-Tron GT могат да се похвалят със задвижване на всички колела, а моделът S развива 670 к.с. (500 kW) и ускорява от 0 до 100 u;/ч за 3,4 секунди. В изпълнение S могат да се получат боядисани в червено спирачни апарати.