19min.bg

Новият Genesis Vision GT Car на Gran Turismo 7 ще бъде разкрит на 2 декември (ВИДЕО)

Когато бяха разкрити специалните събития за световните финали на Gran Turismo за GT7 миналата седмица, те разкриха мистериозен нов проектен автомобил Vision GT, който идва в играта. Днес имаме официално потвърждение, че новият автомобил ще идва от Genesis, луксозната марка, отделена от Hyundai.

Новината беше разкрита с видео трейлър, публикуван в YouTube и социалните мрежи от официалните акаунти на Gran Turismo, обявявайки пълното разкриване в събота, 2 декември 2023 г. Въпреки че видеото не показва много, то включва достатъчно проблясъци на колата, за да подскаже, че ще бъде много подобен – ако не идентичен – на концепция за суперавтомобил, която компанията представи на Gran Turismo World Series Showdown през септември миналата година.


ВИЖ трейлър:




Този концептуален автомобил беше показан в края на „Trackside Talk“ с дизайнерите на Genesis Джон Кръстески и Самир Садихов, като дуото обясни, че съществуващите автомобили Genesis Gr.3 и Gr.4 в Gran Turismo 7 са „само началото на връзката [с Gran Turismo]” и искаше „да продължи напред и да представи някои нови идеи”.




Ако погледнете внимателно няколко конкретни кадъра от трейлъра, можете да видите, че предният десен ъгъл на колата изглежда точно съвпадащ с концепцията от миналата година. Сенчестият поглед към задния ъгъл разкрива още повече прилики, включително уникален дизайн на задните светлини, който минава под част от каросерията и елемент от задния дифузьор зад волана.




Няма спецификации, разбира се, но оригиналната концепция изглежда имаше двигател с вътрешно горене, както се вижда от двоен пълнител за сухо прекъсване.

Разбира се, разкриването на автомобили Vision GT се превърна в нещо като традиция за световните финали на Gran Turismo, като Ferrari Vision GT, вторият Vision GT на Jaguar и Vision GT на Lamborghini направиха своя дебют през предходните години.

Събитието през 2023 г. в Барселона ще бъде особено специално, тъй като проектът Vision GT празнува своята 10-та годишнина с „Gran Turismo Garage“, включващ няколко пълноразмерни модела на автомобили от проекта Vision GT в реален живот.

Източник: gtplanet.net