19min.bg

Новите таблети на Samsung ще имат AMOLED дисплеи

Galaxy Tab 7.7 продължава да е единствения таблет на Samsung на пазара, който е оборудван с AMOLED дисплей. Корейския гигант възнамерява да насочи вниманието си към тази интересна технология през тази година и още от следващия месец започва масовото производство на ново поколение панели. Данните разкриват, че те ще са с с диагонал от 10,5 инча и ще бъдат използвани в следващите таблети на Samsung от висок клас, информира digital.bg.


Eдна от причините компанията да не залага на тази технология в сектора досега бяха производствени проблеми при създаването на толкова големи дисплеи. По всичко личи, че Samsung са открили как да отстранят тези недостатъци и вече могат да си позволят да разработват 10,5-инчови AMOLED панели. Все още не знаем кога ще видим първият таблет на компанията, който ще предложи тази характеристика на потребителите си.


Припомняме ви, че AMOLED дисплеите са важна част от стратегията на Samsung да ги отличи от другите конкурентни смартфони на пазара. Изглежда логично корейския гигант да заложи на същия подход и при таблетите, където конкуренцията също е доста сериозна. В заключение ще отбележим, че изложението MWC 2014 е добра възможност да научим повече детайли за плановете на Samsung в сектора до края на годината.