19min.bg

Новото комби AMG C63 е по-бавно от BMW M3 Touring

BMW не бързаше с пускането на M3 Touring, но когато G81 най-накрая се появи, той предостави всичко хубаво. По принцип това е най-добрият универсален автомобил на мюнхенската марка и въпреки че е комби, може да се движи по състезателна писта. Неговият съперник, Mercedes-AMG C63 Estate, сега е само сянка на предишната си слава, след като бе понижен от голям V8 до изключително сложен четирицилиндров plug-in хибрид.





Френските журналисти от списание Motorsport Magazine заведоха бързото комби на AMG на пистата на клуба в Невер Магни Кур, където C63 измина една обиколка за 1 минута и 23,32 секунди. Предсказуемо, той беше по-бавен от баварския G81, който пресече финалната линия с 1,38 секунди по-бързо. Струва си да се отбележи, че AMG беше с гуми Pilot Sport 4S, докато тестваният преди време M Touring беше с гуми Michelin Pilot Sport Cup 2, които по принцип се смятат за по-разумния избор на суха писта.



C63 на практика изравни времето за обиколка на компактния хотхеч A45 S, който също беше тестван с гуми PS4S. Списание Motorsport Magazine също направи гореща обиколка с M3 CS и супер седанът беше значително по-бърз. Движейки се с гуми Cup 2, производителният седан се нуждаеше само от 1 минута и 20,49 секунди, за да свърши работа. Той беше с 1,16 секунди по-бърз от M3 Touring. Тази разлика вероятно ще намалее през 2025 г., когато се смята, че BMW ще излезе с CS версия на бързото комби.



Ще бъде интересно да видим колко по-бърз ще бъде новият M5 Touring. Да, G99 ще има предимство от около 200 конски сили пред M3 Touring, но вероятно ще бъде и много по-тежък. М подразделението инсталира сложен хибриден V8, който със сигурност ще бъде свързан с голямо тегло.