19min.bg

Opel с безжично зареждане на смартфони

Избрани модели на Opel Adam идват с интегрирано безжично устройство за зареждане на мобилни телефони. Технологията използва електромагнитно поле и елиминира необходимостта от кабели, съобщава Technews.bg.


Безжичното зареждане започва веднага щом потребителят постави смартфона върху интегрираното зарядно устройство. Технологията допълва други иновативни решения в Adam като Opel OnStar, инфоразвлекателната система IntelliLink, CarPlay и Android Auto, които осигуряват проекция на телефонния екран на дисплея.


Безжичното зареждане (известно и като индуктивно зареждане) използва електромагнитно поле, за да пренесе енергията между два обекта чрез зарядната станция. Индукционната бобина на зарядното устройство създава променливо електромагнитно поле, а втора индуктивна бобина в портативното устройство приема тази енергия и я преобразува в електрически ток, който зарежда батерията.


Предлаганата като аксесоар докинг станция съществува в много автомобили. Но все пак, тя трябва да бъде свързана с електрическата система на автомобила жично и в зависимост от това къде е инсталирана, може да влоши обзора.