19min.bg

Rimac празнува 15-ата си годишнина с Nevera в меден цвят

С този меден Rimac Nevera се отбелязват 15 години от създаването на компанията за електрически автомобили Mate Rimac. Екстериорът съчетава медна боя с открити въглеродни влакна и табелка, която трябва да прилича на печатна платка. Производството ще бъде ограничено до само девет екземпляра, като всеки от тях ще струва над 2,5 млн. долара.

През последните години името Rimac стана известно с иновативните високоефективни електрически задвижвания. Хърватският автомобилен производител избухна в светлината на прожекторите с Nevera и високопрофилното сливане с Bugatti, като в същото време осигури задвижването на елегантния Pininfarina Battista и привлече инвестиции от Porsche и Hyundai.

 Но основателят Мате Римац всъщност стартира едноименната си компания още през 2009 г. За да отпразнува 15-годишнината на марката, Rimac е създал специално издание на Nevera с ефектна медна тематика.


Темата за медта е застъпена и в салона, като този нюанс украсява анодизираното разпределително устройство и облицовката на вратите. Салонът може да бъде специфициран в черно или бяло, но и в двата случая седалките ще имат контрастна медна кожа, медни шевове и номер 15, релефно изписан в подглавниците. В същото време подлакътникът е със специален печат, който включва годините 2009 и 2024 и отбелязва автомобила като един от деветте „проектирани, конструирани и произведени в Хърватия“.

Общо взето, Nevera 15th Anniversary Edition струва еквивалента на 2,5 млн. долара по текущия валутен курс и се предлага с комплект поръчков багаж, изработен в съответствие с купето на Nevera. Специалното издание ще участва в прочутото изкачване на хълм Гудууд този уикенд, а екземплярът, който ще изкачи криволичещото трасе, ще бъде първият от деветте клиентски автомобила.


 Източник:caranddriver.com