19min.bg

Rolls-Royce направи 10 уникални Phantom, които вече няма как да се купят

Произведени са само 10 броя от Rolls-Royce Phantom Scintilla, всеки с близо милион бродирани шева върху емблематичния интериор, вдъхновен от гръцки мрамор. И да - всички вече са разпродадени на селектирани клиенти по целия свят. Щастливци! Тоест, моделът е недостъпен за покупка.

Моделът, предназначен да отбележи 120 години на Rolls-Royce, черпи вдъхновение от гръцка мраморна скулптура, която сега се съхранява в парижката галерия Лувър. Създаването на всеки от интериорите отне колосални 40 часа или повече, с ръчно изработени кожени детайли. Експертите са използвали нишки с различна дебелина и цветове, за да създадат луминисцентен мраморен ефект върху сиво-сините седалки. Удивително, нали!




Вътрешността на задните врати и седалките има общо 869 500 отделни шева върху почти лъскавия кепър (специална тъкан). От Rolls-Royce казаха, че се простират до „области, които никога досега не са изследвани с Phantom“.

„През нощта бродерията придобива хипнотизиращ, луминисцентен блясък и сякаш свети отвътре“, казва компанията. И добавя: „Вратите и платнените седалки се отличават с най-голямата гъстота на бродерия, виждана някога в автомобил Rolls-Royce.“

Най-новият Phantom се задвижва от огромен 6,75-литров V12 двигател с мощност 571 конски сили. Той може да ускори от покой до 100 км/ч за малко над пет секунди и да ускорява до 155 км/ч.




Последният Phantom, осмо поколение, e дело на 500 инженери и дизайнери. Тази година се навършват 120 години за компанията, като колекцията Scintilla отдава почит на един от директорите и основатели на автомобилния гигант: Клод Джонсън. Той често търси вдъхновение в класически гръцки теми.




Rolls-Royce уточни: „Частната колекция Phantom Scintilla отбелязва мимолетното присъствие, динамиката и историческото наследство на Spirit of Ecstasy. Почитайки както нейната същност, така и древната статуя с крила, която вдъхнови Клод Джонсън, управляващ директор на Rolls-Royce Limited, да измисли оригиналното описание за статуетка на Rolls-Royce през 1910 г.


Източник: AutoMedia, част от Investor.bg