19min.bg

Русия създава и луксозни коли

През последните години наблюдаваме съживяване на руското автомобилостроене, най-вече в сегмента на достъпните машини. Новосъздадената руска компания Bilenkin Classic Cars обаче се е позиционирала в съвсем различен сектор, където клиентите поставят на първо място не цената, а оборудването и индивидуалността, съобщава Investor.bg.


Компанията, която до момента бе известна като ателие за реставрация на класически коли, представи своите нови автомобили на стартиралото тази седмица автомобилно изложение в Дубай. Всъщност моделът е само един - наречен е Vintage, но може да бъде изпълнен в безброй вариации.


Автомобилът залага на класически дизайн и модерни технологии. Малката руска компания не е правила безсмислени опити да създаде свои агрегати, технологии или шаси. Вместо това е заложила на доказаната техника на BMW 3-Series. Донорът е предишното поколение на германския бестселър - E92, като могат да се използват както нови, така и използвани екземпляри.


Взирайки се в руския Bilenkin Vintage, трудно можем да открием прилики с BMW 3-Series. Заслуга за това има и студиото Cardi, което е партньор на Bilenkin Classic Cars и отговаря за дизайна на модела.