19min.bg

Създаваме икони за бърз достъп до файловете в Google Drive

Aко използвате активно облачната услуга вероятно сте забелязали, че понякога може да е доста трудно да откриете даден файл между всички папки с документи. Google работят усилено над интеграцията на една от най-желаните функции в Google Drive. Това е възможността да създаваме икони за бърз достъп до различните документи, които съхраняваме в профилите си.


По този начин ще можете много по-бързо, лесно и удобно да организирате своите файлове в Google Drive, съобщава TechRadar. Функцията ще работи по същия начин както традиционните икони за достъп в Windows и ще могат да се съхраняват във всяка една папка, без значение от локацията на оригиналния документ. Google обещаха да осигурят поддръжка на най-популярните формати, сред които Docs, Slides, Sheets, JPG, PDF, както и Microsoft Office.


В момента се провеждат финални тестове с новата функционалност. Очаква се достъп до нея първо да имат потребителите на G Suite пакета от приложения, които трябва да попълнят онлайн формуляр на Google. Това ще се случи до няколко седмици. Едва ли ще се наложи да чакаме твърде много преди всички потребители да можем да създаваме икони за бърз достъп до файловете в популярната услуга.


Снимка: Getty images