19min.bg

Сгъваемите телефони не оправдаха високите очаквания

  Стартът на сгъваемите телефони далеч не оправда високите очаквания към тези устройства. След като Galaxy Fold на Samsung бе съпроводен от проблеми, които доведоха до отлагането на неговите продажби, Huawei също реши да забави за известно време своята алтернатива Mate X.


В крайна сметка Galaxy Fold излезе на пазара през септември 2019 г., а Mate X - през ноември. По време на CES 2020 корейската компания обяви, че е продала между 400 000 и 500 000 броя от телефона си.


Темпото на продажби на Mate X е сравнително сходно. Онлайн изданието Android Central съобщава, че Huawei продава около 100 000 броя от своя сгъваем телефон на месец. При това за момента моделът се продава само в Китай с цена от около 2456 долара.


Отзивите и от двете устройства са сравнително добри, като отлагането на продажбите им изглежда се отплаща с подобрено качество и доволни потребители. За сега Huawei не е публикувала информация за старта на продажбите на Mate X на други пазари. По стари планове, това трябва да се случи през първото тримесечие на тази година.