19min.bg

Шпионски снимки на 2026 BMW X5

01/02

Следващото поколение на BMW X5 от 2026 г. е заснето при тестове по обществени пътища в Европа. Дизайнът ще бъде отчетливо различен от днешния SUV. Въпреки че е видян в ранна прототипна форма, силно облечен в камуфлаж, е ясно, че новият X5 ще има дизайн, предвещан от концепциите Neue Klasse. Концепцията за седан Vision Neue Klasse за пръв път визуализира предстоящия дизайнерски език през 2023 г., а през 2024 г. е последвана от SUV, наречен Vision Neue Klasse X concept.

Новият език на дизайна ще запази емблематичните бъбрековидни решетки, които през последните години стават все по-големи. Този дизайн ще ги актуализира, за да бъдат по-елегантни, по-тънки и с по-хоризонтален дизайн. По-тънките фарове, в комбинация с решетката, подчертават широчината на X5. Покритите с камуфлаж решетки изглеждат солидни - и може би крият сензори за системите за безопасност - като целият въздух, захранващ газовия двигател, идва от средната и долната част на бронята. Задните светлини, дори и в ранния си прототипен стадий, изглежда преливат в задните калници по подобен начин, както започна за първи път при кросоувър SUV XM.



Целият дизайн е по-изчистен и не толкова суетен в сравнение с настоящите BMW, което беше акцент в езика Neue Klasse. Вратите са напълно гладки, без стандартни дръжки или отвори за ръка. По линията на прозореца до В- и С-колоните е монтирана малка част, която прилича на малко крило, което може би е отваряне на вратата.


X5 винаги се е отличавал с разделена задна врата и изглежда, че в задния капак има линия, която може да продължи тази дизайнерска черта. Задният капак има по-стръмен наклон от днешния X5, което може да намали или не товарното пространство.

Следващото поколение на X5 ще продължи да предлага бензинови двигатели под капака. На прототипите се виждат накрайници на изпускателната система и шумозаглушители, които надничат изпод областта на задната броня. Вероятно ще се появят варианти с турбокомпресор 4, турбокомпресор 6, плъг-ин хибрид, V-8 и високоефективни двигатели. Очаква се всеки от задвижващите агрегати да бъде осъвременена версия на това, което се предлага в днешния X5, тъй като BMW вече не разработва чисто нови бензинови двигатели. BMW вече дори не произвежда двигатели в Германия, тъй като се подготвя за електрическото бъдеще.