19min.media

Следващото Porsche 911 GT3 най-накрая ще бъде разкрито

На път е актуализирано Porsche 911 GT3, което ще се появи заедно с останалите модели от поколение 992.2 на 911. Въпреки че официалното представяне е чак в петък, 18 октомври, Porsche реши да започне обратното броене с тийзър на предстоящия си спортен автомобил. Сенчестият силует на фейслифтирания GT3 може да прилича много на този на отиващото си поколение, но можете да очаквате няколко промени за това, което може да бъде последният акт на модела с чисто двигател с вътрешно горене.


В тийзъра можете да забележите много познатата форма на 992 GT3 с характерното за него задно крило с лебедова шия. Като се има предвид, че GT3 се занимава с аеродинамични характеристики, не се учудвайте, ако има различен преден капак от този на 992.2 Carrera GTS.

От друга страна, една прилика, която предстоящият GT3 може да сподели с GTS, е новият цифров арматурен панел, а това означава отново да се сбогуваме с любимия аналогов тахометър на Porsche. Докато пуристите на Porsche бяха разтревожени от преминаването на циферблатите на GTS към изцяло цифров режим, купувачите на GT3 са още по-взискателни, когато става въпрос за аналогови изживявания, и вероятно ще бъдат още по-ядосани. Друга спорна промяна може да бъде въвеждането на стартер с бутон, тъй като в моделите 992.2, видени досега, старото въртящо се копче е заменено с бутон. За щастие, той поне се намира вляво от волана, както би трябвало да бъде при всички стартери на Porsche.


Porsche твърди, че ще пусне два варианта на модела едновременно, така че залагаме на 911 GT3 Touring, който също ще дебютира в петък. Има няколко разлики между модификациите - най-забележителната е липсата на задно крило при Touring - но механично те са много сходни. Тийзърът също така изглежда показва рол-клетка в задната част на купето, което вероятно подсказва за по-екстремен пакет за писта.