19min.bg

Тъмният кон на Ford Mustang тръгва през 2024 г.

Изминаха почти 60 години от представянето на оригиналния Ford Mustang на Световното изложение през 1964 г. Останалото е автомобилна история, а Stang се превръща в незабавен хит и на практика създава жанра на автомобилите тип "пони". Сега, след почти шест десетилетия и безброй итерации, Ford Mustang от 2024 г. поставя началото на седмото поколение - и може би на последното, задвижвано с бензин.


Разбира се, дизайнът на седмото поколение Mustang е по-скоро еволюционен, отколкото революционен, но каросерията му е изцяло нова и забележимо по-остра от преди. Предишното поколение беше предназначено за глобалната аудитория, а новото определено запазва привлекателните пропорции на предшественика си, но сега излъчва по-мускулести вибрации.


Предната му част е по-квадратна и се твърди, че е вдъхновена от оригиналния Mustang, но новите му фарове с трилъчеви LED елементи са модерно допълнение. Трилъчевите задни светлини остават характерен детайл, но са по-изразени от всякога. 


Без съмнение най-съществената разлика между новия Mustang и предишните версии е неговият интериор. Няма го вече класическият дизайн на арматурното табло с двойно мехурче. Вместо това кокпитът вече е по-фокусиран върху водача, като в него преобладават цифровите дисплеи.



Повечето Mustang-ове от 2024 г. имат масивен стъклен панел, който съчетава 12,4-инчов контролен панел и 13,2-инчов сензорен екран; базовият модел има екрани със същия размер, но те са разделени. Новият вид на интериора е голямо отклонение от традициите, но от Ford твърдят, че целта му е да се хареса на по-младите хора, които са израснали, играейки видеоигри.



Mustang все още разполага с 2,3-литров турбо четирицилиндров двигател и 5,0-литров V-образен двигател, но и двата двигателя са значително обновени за новото поколение.


Ford въвежда и интересни функции, сред които електронна спирачка за дрифт и начин за дистанционно включване на двигателя



 Виж видео ТУК!