19min.media

Този автомобил се продава толкова зле, че се налага да спрат производството му

Какво ще кажете, ако ви кажем, че има електрически автомобил, който реално има само две места, пробег под 273 км и очевидно е много слабо привлекателен за купувачите? В случай че не сте разбрали, става дума за Fiat 500e от 2024 г.

Според доклад на Ройтерс, Stellantis е заявила, че ще удължи срока на спиране на производството в завода си Mirafiori в Торино, Италия, който произвежда Fiat 500e. Първоначално заводът трябваше да възобнови производството на 11 октомври, но поради „слаби поръчки“ Stellantis удължава спирането до 1 ноември. Не можем да кажем, че сме шокирани.



Не ни разбирайте погрешно - ние не мразим Fiat 500e. Всъщност е точно обратното. Изкарахме страхотно време, шофирайки го по улиците на Маями. Ограниченият му пробег, бавното зареждане и цялостната му ниска полезност обаче го превръщат в нишов продукт за тясна аудитория от градски жители. Както всеки друг купувач на автомобил, купувачите на електромобил търсят максимално добро съотношение между цена и качество. Въпреки че Fiat 500e е сред най-евтините електрически автомобили на пазара, Hyundai Kona EV предлага повече пространство за пътниците, товарното пространство и пробега.

Stellantis все още обещава да инвестира над 100 млн. долара във Fiat 500e с по-добра батерия и е планирано да започне производството на хибридния Fiat 500 през 2026 г. Междувременно не очаквайте скорошно увеличаване на наличностите на 500e, пише motortrend.com.