19min.bg

Виж 2023 Maserati Gran Turismo

Купето Maserati GranTurismo за 2023 г. ще се появи в австралийските шоуруми в края на следващата година, ако няма допълнителни забавяния, като се очаква да се предлага с бензинов и електрически двигател.

Второто поколение на спортното купе GranTurismo, което Maserati ще представи на световния пазар в началото на 2023 г. , ще бъде първият нов модел от 16 години насам (от 2007 г. ) и първият, който ще се предлага с електрическо задвижване, обозначено като Folgore.




Ако приемем, че няма по-нататъшни забавяния, новият GranTurismo ще се появи в австралийските шоуруми в края на 2023 г. и ще се предлага в електрическа версия Folgore - вероятно заедно с традиционната версия с бензинов двигател, която беше заснета при тестове в чужбина.


Това ще бъде първият електрически автомобил на Maserati в Австралия, който ще изпревари с няколко месеца Grecale Folgore - електрическата версия на новия средноразмерен SUV на марката.




"Мисля, че от гледна точка на електрификацията. . . Най-голям интерес вероятно е имало към GranTurismo, което е първото Maserati с [електрическо задвижване] - надяваме се, че ще го видим в края на следващата година", заяви пред медиите генералният мениджър на Maserati Австралия Грант Барлинг.

"Grecale [Folgore] вероятно ще видим едва през следващата година, през първото тримесечие на 2024 г. [януари-март] - буквално 12 месеца след като пуснем [бензиновата гама в началото на 2023 г. ]. "