19min.bg

Вижте 2026 Genesis електрифициран G80

Повечето електромобили изтъкват екологичния си статус с дизайн без решетки и прекалено аеродинамични форми, но Genesis Electrified G80 от 2026 г. прави всичко възможно да не прилича на електромобил. Всъщност, той почти точно отразява своя бензинов аналог - седана G80 - като само едва доловимо загатва за подмененото си задвижване.


Това ни устройва, тъй като G80 е компетентна, комфортна и висококачествена опция в сегмента на средноразмерните луксозни автомобили, а двойните електрически двигатели на електрифицирания модел му осигуряват шеметно ускорение, което само увеличава привлекателността му. Отвътре купето е уютно и добре обзаведено, с тапицерия от висококачествена кожа, облицовка от естествено дърво и много технологии, включително голям 27,0-инчов дисплей за инфоразвлекателни системи.


Въпреки че все още не сме чули дали моделът от 2026 г. ще получи по-голяма батерия или различни промени в задвижването, не можем да си представим, че пробегът или представянето ще бъдат по-лоши от миналогодишния модел. Това означава конкурентна оценка на пробега от 453 км и поне 365 конски сили от два бордови двигателя. 



Какво е новото за 2026 г.?

Тази година е белязана от освежаване на електрифицирания G80 в средата на цикъла и въпреки че видяхме само версията на автомобила за корейския пазар, очакваме подобни промени и за автомобила за американския пазар. В допълнение към стилистичните промени в предната и задната част, електрифицираният G80 е разтегнат, за да осигури повече място за краката на задните седалки. От Genesis твърдят, че междуосието е с 5,1 инча по-дълго от това на модела от 2025 г., така че промените вътре ще бъдат забележими.


Седанът получава и обновена информационно-развлекателна система, която заменя миналогодишния 14,5-инчов сензорен екран с по-голям 27,0-инчов модул, който се простира на две трети от арматурното табло и включва цифров дисплей с измервателни уреди. От Genesis не съобщават дали ще има промени в задвижването на автомобила, но допълнителното междуосие може да означава, че компанията е поставила по-голяма батерия, за да подобри пробега.