19min.bg

Xiaomi ще ви продаде автомобил с мощност 1527 к.с., но само ако преминете теста за шофиране

Новото дете на пазара на електромобили, Xiaomi, потвърди, че неговият флагмански спортен седан SU7 Ultra Prototype ще бъде пуснат в производство. Но ако искате да се сдобиете с това, което може да се окаже най-бързата кола с четири врати в света, първо ще трябва да преминете изпита за шофьор на компанията.

За тези, които не са наясно, Xiaomi Corporation е базирана в Пекин компания за потребителска електроника. Xiaomi се отличава като втория по големина производител на смартфони в света след Samsung, но репертоарът ѝ включва и софтуер, уреди и електрически превозни средства. Въпреки това, тя се стреми да открадне шоуто в областта на автомобилите със своя нов SU7.

Спортният седан, насочен към стила на Porsche и гамата на Tesla, бе пуснат в продажба в Китай по-рано тази година. Предлага се в три версии (SU7, SU7 Pro и SU7 Max), като базовият модел е оборудван с едномоторна трансмисия с мощност 295 к.с. и пробег 552 км, а върховата версия SU7 Max с два двигателя разполага с мощност 663 к.с. и пробег 809 км. Новото попълнение в гамата, наречено SU7 Ultra Prototype, обаче е фокусирано върху пистата чудовище с 1527 к.с. и заявено време от 0 до 100 км/ч под 2 секунди.