19min.bg

Заснеха Maserati GranCabrio


По петите на новия GranTurismo, Maserati се готви да представи най-новата итерация на GranCabrio с каросерия. В този случай се провеждат тестове при студено време.



Екстериорният дизайн на GranCabrio е близък до този на купето GranTurismo. Камуфлажът скрива конкретните детайли, но изглежда, че двата модела имат една и съща предна и задна част. Очевидно основното изключение е текстилният покрив на този модел, а не фиксираният твърд покрив на другия модел.


Всички признаци сочат, че GranCabrio ще има общи задвижващи агрегати с GranTurismo. Очаквайте да стартира с 3,0-литровия V6 с две турбини Nettuno на Maserati. При твърдия покрив задвижващият агрегат развива 489 к. с. (365 киловата) и 442 фунта стерлинги (600 Нютонметра) въртящ момент в модификацията Modena или 550 к. с. (410 кВт) и 479 фунта стерлинги (650 Нм) в модификацията Trofeo.




Maserati ще предлага и напълно електрическа версия на GranCabrio Folgore. Тази конфигурация в GranTurismo се състои от три електромотора - един отпред и два отзад. Общо задвижващият агрегат има мощност 750 к. с. (560 kW) и въртящ момент 995 lb-ft (1350 Nm). Батерията е с капацитет 92,5 киловатчаса.