19min.bg

Баща обкова с вериги детето си

Мъж от монтанското село Георги Дамяново обкова 7-годишния си син със синджир, който свързал с един катинар към домашната си мебел. Бащата решил да прибегне до обездвижването на сина си посредством веригите, за да го  накара да си напише домашното.


„Момченцето е било палаво, според обясненията на родителя му“, съобщиха пред 19` от ОДП – Монтана. След като завързал детето си, безотговорният мъж невъзмутимо излязъл на двора си да сече дърва.


На крясъците на момченцето се отзовала майка му, която живеела в пристройка наблизо, тъй като бащата делял къщата им с друга жена.


Майката на момчето веднага се обадила на органите за защита на детето, които вече сигнализирали местната полиция. Униформените служители на реда задържали бащата, срещу когото е образувано досъдебно производство по чл. 187 от наказателния кодекс, отнасящ се за изтезание на малолетно лице.


От ОДП – Монтана заявиха пред 19`, че задържаният родител не е бил криминално проявен. „Лицето няма и психически отклонения“, допълниха оттам.