19min.bg

ДА! Delight: наистина бърза и наистина турска храна

Delight зае за добро мястото на опита за заведение за бързо хранене на тв шефа В. Ангелов. Храната наистина е бърза, наистина е турска. И много важно: доста добре е опакована със специални отлично покрити кутии на заведението, което при други е голям проблем: широко разпространените протичат доста през капаците и това често води до проблеми и неприятности при пренасяне.


Е, на тези може да се разчита. Салатите и супите са очакваните, като зад загадъчното име Мерджемек се крие просто леща. Шкембе чорбата-уви, не патриотична бг, а дошла у нас по турско време, е топ, сочи нашият опит. Кебапите са налични както в традиционния си вид, така и като Дюрюм, което някой ще нарече и дюнер.


Текирдаг кюфтето, турският суджук, шишовете и пържолите също са опции. Опитахме Урфа – нелютият брат на Аданата, доста добре се получава. Има и бургери, като по-популярен е Касап. Десертите са Казан диби – ориенталският вариант на крем-карамел/каталана, Сутляш, Трелече. Има обаче и Мараш дондурма – прославен турски сладолед с шам-фъстък. Баклавата е и в шоколадов, и в класически вид.