19min.bg

ДА! Dior със звезда от шоколад и със смесени тоалетни (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Cafe Dior е не по-малка забележителност от флагманския бутик на най-великата френска модна къща, в чийто простор се намира. Води се на ул. Франсоа Първи, въпреки че е на ъгъла с изисканото авеню Монтен. Дали в изцяло затворената част или в мъничката зимна градина с растителност и произведения на скулптурата, мястото си е забележителност и не спира да се радва на голям интерес на посетители от цял свят. Освен на неволните си клиенти - отчаяните съпрузи на отдалите се на доста скъп шопинг тук милионерски половинки.
Виж снимки тук!


Звездата на менюто, което не е много богато, но е едновременно класика и тренди, е сладкиш, който така и се казва Звездата. Или Звездата на Диор.

Всъщност представлява торта с форма на петолъчка, посипана със златно фолио в единия край, отвътре изпълнена с ядков мус и с крокан, мека отвън, въпреки строгата форма, която поддържа.

Хубава компания, не само по колорит, за нея е специалният фреш, който тук правят от портокал и морков.

Докато ги опитва, човек неволно разглежда изложеното в магазина. На партерния етаж, където е кафенето, са разположени колекциите облекла на великата марка. Покрай стълбището в средата, водещо към горния етаж, са "нанизани" в композиция/инсталация, като произведение на изкуството, бели (също като интериора) модели дрехи на класиците на парижката висша мода.

Второто ниво е отдадено и на другите колекции на Диор, като например мебелите и домашните "красоти".

Търсено място на това равнище е и тоалетната. Тя, съвсем като за така напредничав бранд, е модна за епохата - смесена.

В случая двете помещения са достатъчно интимни, предназначени за един човек или двойка по размер. Не са като смесената тоалетна в Арена дьо ла Шапел, където се проведе турнирът по художествената гимнастика на олимпийските игри и WC площта беше голяма, подразделена на писоари и клозети с общ вход, смесващи половете.

В Диор просто няма букви на вратите на санитарните помещения. Всичко останало е напълно идентично.


Борис Ангелов