19min.bg

ДА! Легендата Дил. Георгиева и нейният италиански ресторант с бг душа на 19000 км - в Оукланд, Н.Зеландия

01/02

2-кратната световна шампионка Диляна Георгиева, най-златното от златните момичета на Нешка Робева от 80-те години, държи със съпруга си Владимир Клинчаров ресторант и джаз-бар в Окланд, Нова Зеландия, като не само не се притеснява "да го върти" при цялата своя слава, но и страхотно се справя като шеф дьо зал и барман. Всяка вечер, без почивка.
Нейният семеен Ботичели на 19 000 км от родината е италиански ресторант с българска душа.


Еднакво точно и вкусно се приготвят и скалопините с марсала и лимон, и шопската салата под вещото ръководство на шампиона - петобоец Владо. Филето миньон е чудесно, местното голф-общество е супер доволно от пиците, а чийзкейкът с passion fruit e култ.



Като казваме, че ресторантът с бар е семеен, нямаме предвид само факта, че съпрузи са съдържатели, но и духа на мястото. Уютът е на първо място, атмосферата е топла и приятна. Човек с удоволствие остава с часове, което е и тайната на успеха на добрите заведения. Така те създават свои кръгове, истински общности - точно, както стоят нещата в Ботичели.
Апропо, на обложката на менюто е отпечатана като фолио най-прочутата картина на великия италиански художник, изобразяваща Венера, която излиза от морските вълни: "гола, нахална и млада" по определението на поета, или съвършената женска красота в представите на ренесансовите гении.


Богинята от шедьовъра определено прилича на Диляна, каквато я помним при дебюта и нейната първа световна титла в Страсбург преди 41 години. Днес тя е запазила красотата си, даже фигурата, макар половината й ден да е посветен на бабините й задължения към нейните внуци.

Борис Ангелов
Оукланд - София