19min.bg

Филмите за празниците завладяха боксофиса

С наближаването на Коледа филмовите студиа започнаха да изкарват продукциите си на тази тематика. Зрителите също ги очакват с нетърпение, очевидно. На първо място тази седмица в боксофиса се нареди „Four Christmases“ с участието на Рийз Уидърспуун и Винс Вон. Комедията донесе приходи от 46.7 милиона долара. На другия полюс е миналоседмичният победител – вампирският „Twilight“. Освен че превърна главния актьор Робърт Патинсън в секссимвол, лентата има общ приход от 120 милиона.


Две анимации също са част от топ 10. На трето място е „Bolt“ с гласа на Майли Сайръс, а на шеста позиция е „Madagascar: Escape 2 Africa“, донесъл цели 160 милиона месец след премиерата си. Джеймс Бонд също не се дава, като тази седмица е четвърти с общ приход от 142 милиона.


Малко разочароващо тръгна широко рекламнираният епос с Никол Кидман и Хю Джакмън „Австралия“. Той дебютира под номер 5 с 20 милиона долара. Други две големи катастрофи са „Транспортър“ 3 с Джейсън Стейтън на 7 позиция и „Milk“ с Шон Пен, изкарал едва 1.87 милиона.