19min.bg

Йълдъз Ибрахимова и Ибряма с култов спектакъл в Арена Русе

Двама виртуозни български изпълнители и техният общ проект „ДЖАЗ ФОЛК КЛАСИК“ се подготвят да напълнят „Арена Русе“ в началото на есенния сезон.


Колоритните Йълдъз Ибрахимова и Иво Папазов – Ибряма, в компанията на една от най-старите филхармонии в България – “Проф. Димитър Ненов” - Разград, ще излязат на сцената в новата русенска зала на 18 септември, петък.


„ДЖАЗ ФОЛК КЛАСИК“ представлява уникално съчетание на стилове – джаз, фолклор, етно, класическа и симфонична музика, обединени в прекрасна хармония. Концертът е плод на усилията на режисьора Пламен Панев, който започва работа по него миналата година. Двамата неповторими изпълнители със световна слава – джаз-певицата Йълдъз Ибрахимова и кларинетистът Ибряма, страхотният оркестър „Тракия“ с ръководител Нешко Нешев и разградската филхармония обещават да доставят на публиката изключително емоционално и вълнуващо преживяване, което е без аналог в България до този момент.


За комфорта на всички присъстващи ще се погрижи и висококачественият звук в „Арена Русе“, както и всички други удобства, които модерната зала ще предлага на своите посетители – комфортни седалки, огромна VIP зона и пространства с барове и заведения. Билетите за събитието влизат в продажба този петък в мрежата на Ticketportal.bg.


След Русе „ДЖАЗ ФОЛК КЛАСИК“ ще бъде представен в Зала 1 на НДК в София, а вече е обявена дата за гостуване и в един от най-авторитетните културни центрове в световен мащаб - „Зурлу център“ в Истанбул през октомври.