19min.bg

Картофи срещу инсулт и за отслабване: какво да правим с времето в карантина

Смятаме картофите за нещо, което ни прави по-дебели, ала се оказва, че бъркаме. Учените доказват, че тази традиционна за Европа и България любима храна всъщност е супер полезна, включително за отслабване, разбира се, не в пържен с много мазнина вид. Днешният ни лайфхак за прекарването на времето в карантина е посветен именно на "земната ябълка".


Наистина е удивително, но според учените количеството вода, което съдържа човешкият организъм, процентно е сходно с количеството вода в картофа. Вероятно заради това и има толкова силна напълно естествена любовна връзка между хората и картофите. На всичкото отгоре, вече е доказано, че те се препоръчват срещу инсулт, а значи вършат работа и против коронавируса, който се твърди, че отключва ударите - мозъчния, но също и сърдечния.


Този лайфхак идва точно навреме, защото в периода на предколедните пости, картофите са една много актуална храна, която хем засища, хем отговаря на строгите изисквания на наложения от православната църква хранителен режим за пречистване преди големия християнски празник.