19min.bg

Коледарско надиграване отново единствено в Ямбол

      Ритъмът на коледарските песни отново ще отеква в Ямбол и ще превърне града в сцена на единствения по рода си в страната фестивал на коледарския танцов фолклор, съобщава КМЕТА. По утвърдила се вече традиция в последните години, Коледарският празник ще премине в две основни фази – предварителна конкурсна програма в седмицата преди Рождество Христово и кулминацията - с представянето на най-добрите куди навръх Коледа – 25 декември.



Началото поставят детските коледарски групи на 17 декември, четвъртък. Песенните и танцови състави с участници между 3 и 14 години ще се представят на сцената на Младежки дом „Георги Братанов”. Началото на конкурсната програма е от 10.00 часа.



В следващите два дни празникът ще се пренесе в кв. Каргон и в Първи градски район (Баира). Това са кварталите, превърнали се през годините в средищен център на автентичните коледарски танци. На 18 декември от 18.00 часа пред читалище Пробуда ще се надиграват кудите от Каргона, а на 20 декември от  11.00 часа пред читалище Зора ще се изявят групите от район Баира.