19min.bg

Криминалната драма Кръв във Виена с трети сезон

Трети сезон на криминалната драма „Кръв във Виена“ (Vienna Blood) – от сценариста  Стив Томпсън (Sherlock, Deep State, Leonardo) по мотиви от бестселърите за Макс Либерман на автора Фрак Талис дебютира на 9 януари по Epic Drama. Заснет на английски на терен във Виена и Будапеща, сезон трети е режисиран от номинирания за Оскар и Еми Робърт Дорнхелм (Anne Frank: The Whole Story), а в главните роли отново са Матю Биърд (The Imitation Game, Dracula, Avenue 5) като Макс Либерман и Юрген Мауер (Vorstadtweiber, Tatort) като полицейският инспектор Оскар Райнхарт.


„Кръв във Виена“ се случва в 1900-те: средище на философия, наука и изкуства. Брилянтният млад лекар Макс Либерман (Matthew Beard) и инспектор Оскар Райнхарт (Juergen Maurer) разследват серия необичайни и обезпокояващи убийства. Необикновените психологически умения на Макс и физическата издръжливост на Оскар ги водят към разрешаването на някои от най-мистериозните случаи на австрийската столица. Третият сезон започва през пролетта на 1908 г., когато брилянтният млад английски лекар Макс Либерман и упоритият детектив инспектор Оскар Райнхард действат вече като утвърдени партньори в разкриването на престъпления.


Животът на Макс се е променил - сега той е публикуван автор в областта на криминалната психопатия, докато репутацията на Оскар е подкрепена от успешните му разследвания съвместно с Макс. За първи път от много време Оскар изглежда готов да допусне някого в живота си, но за Макс любовта не върви толкова гладко. Амелия Лидгейт се е завърнала в Англия, усещайки, че романтичната връзка между Макс и Клара не е приключила; от своя страна, Клара е развалила годежа си и вече не мисли за брак и кариера на модна журналистка. “Смятам, че този жанр е фантастичен,“ казва Матю, когато го питат какво му харесва в детективските истории.


„Това е страхотна база, върху която можеш да надграждаш с всякакви интересни културни и политически препратки. В този сезон, например, става дума и за модна къща, и за филмово студио за нямо кино. Тези любопитни истории могат да бъдат показани през криминалните случаи. С този жанр можеш да направиш всичко.” Оскар на свой ред изглежда отворен за романтична връзка в новия сезон – за пръв път от много дълго време. Но както би казал Макс:


„Може ли някой от нас наистина да избяга от миналото си?“ Актьорът в ролята на Оскар, Юрген Мауер, признава, че е голям фен на поредицата: “Кръв във Виена“ има всичко, което аз очаквам от един добър сериал. Виена от 1900-те е най-удивително място в най-удивителното време в последните 200 години. Какво по-хубаво можеше да ни се падне?” Кръв във Виена, сезон 3 дебютира по Epic Drama на 9 януари, понеделник, от 22:00 часа. В момента всяка вечер в 22:00 върви повторение на шестте филма от първи и втори сезон.