19min.bg

Личната Библия на Елвис Пресли отива на търг

Личната Библия на Елвис Пресли отива на търг. Тя е един от многото редки предмети, собственост на Краля на рокендрола, които ще бъдат предложени за продажба на 25 май.
Върху корицата на Библията е гравирано цялото рождено име на легендарния певец - Елвис А̀̀рън Пресли със златни букви. Светото писание е стояло върху нощното му шкафче в спалнята му в имението „Грейсленд” в нощта на смъртта му на 16 август 1977 година. Очакваната цена на Библията, в която Елвис лично е подчертавал цели пасажи, е между 50 000 и 250 000 долара.
На търга ще бъдат предложени и военната униформа, която Пресли носи по време на службата си в Западна Германия, множество пръстени и часовник, изработен по дизайн на Краля на рокендрола.
Междувременно заради обжалване от страна на внучката на Елвис – актрисата Райли Киоу, съдът спря продажбата на емблематичното имение „Грейсленд” в Мемфис. Огромната къща и прилежащата към нея земя, трябваше да отидат на публичен търг заради неизплатен заем за 3,8 милиона долара.
Имотът е бил използван като гаранция за отпускането на парите през 2018 година, които покойната вече Лиза Мари Пресли е взела, но не успяла да изплати обратно. 34-годишната Киоу твърди, че документите, представени от компанията, отпуснала заема на майка ѝ, са фалшиви.