19min.bg

Мандарините гнили в Пикадили

Хубава работа, ама сръбска. Така би казал всеки клиент на Пикадили, който съзре онова, което видяха три чифта очи на 19’.


Докато пазарувахме в магазина от веригата в Сити Център София се натъкнахме на изключително неприятна гледка. Ако сте влизали в обекта, знаете, че веднага вдясно са плодовете.


Според законите на маркетинга, клиентът тръгва именно в тази посока, когато влезе в един магазин.


И на какво се натъква в конкретния случай?


На планина от гнили мандарини.


Доста от пакетираните в плетени торбички цитрусови плодове миналата вечер около 20 часа бяха с видим мухъл по тях. Някои даже се бяха спаружили и посмачкали в резултат на естествения процес на скапване.


Въпреки че служител на магазина презареждаше грейпфрутите в съседство и спокойно можеше да отстрани пакетите, той така и не го направи. Нищо чудно човекът да не е имал какво друго да сложи на освободеното място?


Това не е първата такава стока, на която се натъкваме. Случвало се е да попаднем на няколко мухлясали чери доматчета в пластмасовите кутии. При цената на зеленчука,която никак не е ниска при малкия грамаж, тази работа е твърде разочароваща за купувачите.


Все пак, мухълът е благороден само при сирената!


Жалко е, когато цялостното добро впечатление от един определено симпатичен магазин бива вкисвано и скапвано от подобни гледки. Но, уви, се случва.


Язък за полезни и важни нововъведения като цялата стена от биопродукти – от чай и шоколад до ориз и паста.


Дали качеството на предлагане във веригата ще пада още, след като вече не е българска, а сръбска? Ето това се питаме ние. Вероятно могат да бъдат взети мерки, докато не е станало късно, смятат клиентите.