19min.bg

Мъж с церебрална парализа отглежда детето си в квартира със 195 лева пенсия

Димитър, който е прикован в инвалидна количка заради детска церебрална парализа, трябва сам да отглежда дъщеричката си Даниела, предаде БЛИЦ. Преди 10 месеца той се е разделил със съпругата си, тъй като тя му изневерявала. “Години наред я виждах в леглото с други мъже и вече не издържах”, разказва с болка Димитър.

След раздялата с половинката си той и дъщеря му напускат Пазарджик и се местят в Стара Загора. Там трябва да живеят под наем. Квартирата им обаче е непосилна за джоба на Димитър. Неговата пенсия за инвалидност е 195 лева, а наема – 180. За да може да го плаща, разчита на приятели. 


Майката на Димитър не иска да знае какво се случва със сина й внучката й. “Тя си има неин живот. Има си друг син, за когото мисли”, разказва мъжът в инвалидна количка в “Предай нататък”. 


Заради ниските си доходи той живее ден за ден. Това е причината да няма адресна регистрация. “Как да се регистрирам, като не се знае дали другия месец ще си платя наема и няма да напуснем”, жалва се инвалидът. 


Благодарение на благодетели бъдещето на Димитър и неговата дъщеря е осигурено за известно време. Те даряват на родителя 2 300 лева, за да може да си стъпи на краката.