19min.bg

Мрак и бунт заплашват Слънчев бряг

До края на октомври най-големият ни южночерноморски курорт Слънчев бряг няма да потъне в мрак, както това стана през активния летен сезон. Въпросът с тока е договорен на извънредно събрание между трите заинтересовани страни – Съюзът на собствениците, Община Несебър и Министерството на икономиката и енергетиката. Но казусът – сделка или не, и кой ще спечели и загуби от нея, вещае нов бунт на хотелиерите. Ако въпросът с инфраструктурата на курорта не бъде решен, срокът за организиране на протеста е 1 декември.


Както 19` писа, община Несебър се натиска безвъзмездно да вземе 75-процентовия дял на държавата, в лицето на Министерството на икономиката и енергетиката. При условие че дружеството има публично-частно партньорство и над 1500 частни акционери. Ако бъде извършена такава сделка, държавата се лишава, както от средства от нея, така и от корпоративен данък.


Сделка или явен търг, какво ще стане, последна дума има отново държавата.


Но според частните хотелиери една подобна сделка би обезценила притежаваните от тях ценни книжа и приходите на дружеството ще се сринат.