19min.bg

Над 200 снегорина чистят снега в столицата

Над 280 машини - 207 снегорина и 82 коли за извозване на сняг са в готовност да работят при снеговалежи в София, каза кметът Йорданка Фандъкова след среща с шефовете на фирмите, които са определени да чистят града.


За тази дейност са заделени 22 млн. лв., както за работата на снегорините в столицата, така и за почистването на републиканските пътища, за които се грижи общината.


Не са заложени обаче средства за улиците в кварталите. По думите на Фандъкова има готовност, ако се наложи, да се реагира аварийно.


Приоритетни в битката със снега и тази зима остават улиците, по които се движи градският транспорт. Целта на общината е при зимни условия да осигури придвижването на софиянци с него, обясни кметът.


Финансовите ни възможности не позволяват да се извозва снегът от спирките на градския транспорт. Те, както и стълбите на подлезите, ще се поддържат от фирмите по чистотата, каза шефът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.


От думите й стана ясно също, че зимата нямало да ни изненада, защото се знаели с точност дните и часовете, когато ще има влошена зимна обстановка.