19min.bg

НЕ! Wurststrasse без бели вурстове и с над виенски цени

Първото специализирано заведение за вурстове с красноречивото име Wurststrasse отвори в рамките на популярната закусвалня Гозба в центъра на София и веднага учуди ценителите. Причината е липсата на прочутите бели вурстове не само в наличност, а дори и на дъската - меню с опциите в менюто до шублера. Няма ги и още доста видове наденички.


Това е непростим пропуск, който няма как да бъде извинен. Цените на останалите, не много сортове наденички са твърде високи, особено като за будка, която не предлага дори места за сядане, ако не броим два високи и неудобни метални стола на другата страна на тротоара пред нея.


Най-дребните и най-евтините са 4, а повечето са от 7 до 10 лв., като са от хипермаркетни пликове, не са правени на място, което би оправдало донякъде подобна стойност и би гарантирало качество.  Пържените картофи за гарнитура в различните им видове са от 6 до 10 лева, а са ужасяващи по качество и в твърде малко количество.


Бирата от 7 до 10 лева за наливна и то малка не е също приятелска по цена. Така комплектът от 20-ина лева за вурстче, мъничко пържени картофи и неголяма бира на крак граничи с наглостта. Във Виена същото излиза доста по-евтино.