19min.bg

Първият Център за съвременно изкуство на София трябва да заработи есента 2021

01/03

"Първият Център за съвременно изкуство на София трябва да заработи през есента на следващата година. Строителните дейности на мястото на старата Топлоцентрала на НДК вървят в срок. Благодаря на Malina Edreva, която продължава дискусиите с културните оператори, за да може след завършване на строителството, центъра да заработи и да се превърне в дом на талантливите и млади хора, които живеят и творят в София.

Един от младите хора, които са избрали София, е и Генчо Керезов, който от днес е зам.-кмет на София по дигитализация. Тази позиция изисква много енергия и желаниe за промяна, каквито той има.
Генчо е завършил Международни икономически отношения в УНСС, работил е в голяма международна финансова компания в София, в която е участвал във внедряването на дигитална система за управление. Специализирал е на различни места в Европа и избира де се върне в София, като създава стартъп в сферата на дигиталните технологии. Познаваме се от IT събития в София, на които той участваше и от срещи с IT бизнеса и софтуерния университет в София – СофтУни.
Първите му три задачи са - да завърши системата за кандидатстване и записване на децата в първи клас, да разработи план за действие по Стратегията за дигитална трансформация, който да предложим на Столичния общински съвет и да създаде консултативен съвет с представители на IT сектора в София", съобщи кметът Фандъкова.

Снимки - Аделина Ангелова