19min.bg

Разделят София на две зони за паркиране?

София да бъде разделена на две зони за паркиране, обсъждаха на заседанието на транспортната комисията на Столичния общински съвет. Работната група предлага зоната за краткотрайно платено паркиране в столицата да бъде разделена на две - "синя" и "зелена".


Ако предложението бъде прието, ще се наложи включваните сега в синята зона допълнително 56 улици „да бъдат пребоядисани след това, тъй като ще попаднат в "зелената зона", каза при дискусията общинският съветник от ГЕРБ Елен Герджиков. Става дума за присъединените близо 2200 места за паркиране.


От Центъра за градска мобилност посочиха, че решението за влизането на тези улици в синята зона няма да попречи на включването им в един от двата режима за платено паркиране. От центъра обясниха решението те да станат част от зоната с многобройните молби на хората, живеещи там, за да бъдат решени проблемите с паркирането на колите им.


Според информацията за въвеждането на двата режима в синята зона ще влизат улиците в идеалния център, а в зелената зона - останалите в режим на платено паркиране.