19min.bg

С плодов сок няма полов скок!?

Старата приказка, че с плодов сок ще постигнем полов скок май ще се окаже невярна. Всъщност плодовете и зеленчуците имат точно противоположното действие върху мъжката потентност, показа ново изследване, направено от британски учени. Според тях опасно високото ниво на пестицидите, което съдържат плодовете и зеленчуците, пречи на нормалното отделяне на мъжкия полов хормон тестостерон.


Приеманите за най-здравословната и полезна част от нашето меню всъщност могат да ни изиграят лоша шега. Дори любимите ни витаминосъдържащи продукти да ни помогнат да постигнем перфектна фигура, това не гарантира също толкова добро представяне в леглото. Оказа се, че е възможно вместо положителен, те да донесат негативен резултат за мъжете в сексуалните им подвизи.


От общо 37 тествани пестицида, 30 се оказали вредни за действието на тестостерона, който е от основно значение за мъжката репродуктивна система. Ниските нива на този хормон увеличават риска от появата на дефекти на репродуктивния апарат, които по-късно може да доведат и до развитието на рак на тестисите или влошаване качеството на спермата.


Изследването, финансирано от Европейската комисия, беше концентрирано върху действието на пестицидите, използвани на Стария континент. Всички те се оказват съществени и за развитието на болестта паркинсон, а според други изследвания може да доведат до нисък коефициент на интелигентност