19min.bg

Тайните на християнството тръгва по Viasat History


Християнството е религията с най-много последователи на света, основана на принципите на милосърдието, толерантността, прошката и любовта към съседи и врагове. Какво влияние имат християните в последните две хилядолетия върху цивилизацията? Рубриката на Viasat History е всеки делничен ден от 20:45 часа от 8 август и сред предаванията в нея са: „История на християнството“ – от 8 август, „Кръстоносните походи“ – от 16 август, „Тайната история на рицарите тамплиери“ – от 22 август.


Част от същата тема – но в неделя, от 21 август, е и поредицата в шест части „Тайните на изчезналия кивот“. Междувременно с Проф. Бетани Хюз се завръщаме в древен Египет с „Нил: 5000 години история“ – всеки петък от 19 август, в 22:00 часа. В същия час, но още от 4 август за любителите на загадките стартира „Разгадани мистерии“, които разплитат популярни митове и градски легенди от салемските вещици до Зона 51. Нил: 5000 години история тръгва всеки петък от 19 август от 22ч. Бетани Хюс се отправя на епично пътешествие през историята и най-забележителните явления на Древен Египет.


Пътувайки със собствена традиционна пътническа лодка, Бетани ще измине почти 1600 км от Кайро до Асуан по могъщата река Нил, спирайки на най-емблематичните и красиви места по пътя. От древни клюки за сексуалния живот на богатите и известните до близки срещи с бабата на Тутанкамон, колоритният пътепис разкрива загадки, прави открития, показва зашеметяващи гледки и ни прави свидетели на разнообразни срещи в модерни времена, за да ни запознае по уникален и незабравим начин с личностите и събитията в Древен Египет. Тайните на изчезналия кивот ще върви всяка неделя в 22:00 ч. от неделя 21 август.