12.12.2018 15:12

Борбата с най-много представители в топ 10 на Спортист на годината

Видян 1587 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Борбата има най-много представители в десетката за Спортист на годината. Сред най-добрите в българския спорт за 2018 г. попаднаха Тайбе Юсеин, Биляна Дудова и Кирил Милов. На световното първенство в Будапеща Юсеин спечели златен медал, а Дудова и Милов стигнаха до финали, но взеха сребърни отличия.


В топ 10  влизат и две състезателки от леката атлетика - сребърната медалистка от европейското Мирела Демирева и световната шампионка за девойки Александра Начева.


Сред най-добрите спортисти за 2018 година място намериха и бадминтониските ни – сестри Стоеви, които изпращат изключително успешен сезон. Най-добрият ни професионален боксьор – Кубрат Пулев също е в класацията. Боксьорката Стойка Петрова също попада сред номинираните. Единствената представителка на зимните спортове сред десетте най-добри у нас е сноубордистката Александра Жекова.  


Любопитен е фактът, че миналогодишният победител в класацията Григор Димитров изобщо не попадна в топ 10. Както е известно родният тенисист изпраща изключително слаб сезон, макар да стартира като №3 в света, и се срина до №19.


При отборите безспорно големият фаворит е ансамбълът ни по художествена гимнастика. Приза за най-добър треньор ще си оспорват наставничката на грациите Весела Димитрова, селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Иван Петков, старши-треньорът на представителния ни футболен тим Петър Хубчев, както и треньорите по борба Петър Касабов и по лека атлетика Стойко Цонов.


В анкетата са гласували 139 спортни журналисти. Победителят ще бъде обявен на церемония, която ще се проведе на 20 декември от 20.30 ч. в Арена Армеец.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Зомбори спечели Като две капки вода

Зомбори спечели Като две капки вода

Владимир Зомбори спечели 12 сезон на ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни

Може да се наложи да се примирите с някои не дотам перфектни условия

Може да се наложи да се примирите с някои не дотам