Само седем месеца след бронзовото отличие на Олимпийските игри в Токио вече Юсеин добави и европейска титла към страхотната си визитка

Свързани новини

04.04.2022 10:15

Тайбе Юсеин грабна златото на Европейското първенство по борба

Видян 1145 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Тайбе Юсеин е европейска шампионка по борба в категория до 62 кг от първенството в Будапеща, след като не даде никакъв шанс на финала на Луиса Немеш (Германия) - 7:0.




Тайбе Юсеин има златни европейски медали от първенствата в Каспийск през 2018-а и Букурещ през 2019-а, а вече и от Будапеща 2022. Тя притежава още три сребърни и две бронзови отличия в колекцията си от шампионати на Стария континент.


 


Само седем месеца след бронзовото отличие на Олимпийските игри в Токио вече Юсеин добави и европейска титла към страхотната си визитка. Въпреки голямото създадено напрежение с насроченото, но непроведено преборване и скандалите с Биляна Дудова, Тайбе успя да се опази от излишното разсейване и да триумфира.




"Ценя високо всяко едно злато и съм щастлива, че отново покорих европейския връх! Започвам да си мисля, че Будапеща е щастливото ми място. Харесва ми да се състезавам тук и да печеля. Олимпийските игри и Европейското първенство са различни, но емоцията и изживяването са еднакво големи.", сподели Юсеин.


 


По-рано Евелина Николова спечели трети сребърен медал за България от Европейското първенство. Бронзовата медалистка от Токио 2020 отстъпи с 2:6 на украинката Алин Хрушина в категория до 57 кг. Това е втори сребърен медал за Николова от шампионат на Европа след Букурещ 2019.




Миглена Селишка също спечели сребро. На финала при 50-килограмовите шампионката от 2020-а загуби с туш от Евин Явуз Демирхан (Турция).




Бронз донесе Юлияна Янева (72 кг), която се пребори за отличието срещу румънката Александра Ангел след равенство 3:3.



В категория до 65 кг София Георгиева загуби битката за бронза от румънката Криста Инче с 3:4.
Така България вече е с осем медала от първенството в Будапеща - 3 сребърни, 2 бронзови и златото на Юсеин.




Едмонд Назарян спечели сребърен медал в Будапеща.



Във финала в категория до 60 килограма класически стил 20-годишният Назарян отстъпи с 0:5 точки на турчина Керем Камал. Така Назарян не успя да спечели второ европейско злато след това, което взе през 2020 година в Рим в категория до 57 килограма.




Кирил Милов стъпи на европейския връх с триумф на Шампионата на Стария континент по борба класически стил в Будапеща. 25-годишният борец надделя с 4:1 във финала срещу финландеца Арви Саволайнен.





Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.