Срещу тях ще се изправи частната агенция„Провидънс“ и по-специално Пол и Кери, двама бивши тайни агенти на ЦРУ, подпомогнати от екипа на агенцията.

Свързани новини

24.04.2023 13:41

Известният френски писател Жан-Кристоф Рюфен идва в София

Видян 2425 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Издателство „Колибри“ представя „Адам отпреди грехопадението“ – един роман, преплитащ големите теми за екологията и човешките права по неподражаем начин. Автор е видният френски писател, лекар, хуманитарен активист, дипломат и общественик Жан-Кристоф Рюфен, който пристига за премиерата на книгата в София на 27 април от 19:00 ч. във Френския институт. „Адам отпреди грехопадението“ (Колибри) проследява историята на един екоактивист, който освобождава животни от експериментална лаборатория в Полша през 2005 г. и се забърква в убийствен заговор за спасяване на света. В търсене на изгубения рай, в който е живял Адам преди грехопадението, в желанието си да възстановят унищожената хармония, радикалните еколози от САЩ, Европа, Южна Америка ще се опитат да намалят свръхнаселеността на планетата с чудовищните средства на биотероризма. Срещу тях ще се изправи частната агенция„Провидънс“ и по-специално Пол и Кери, двама бивши тайни агенти на ЦРУ, подпомогнати от екипа на агенцията.


Животът на милиони човешки същества ще зависи от техния опит, интелигентност и изобретателност. Жан-Кристоф Рюфен (р. 1952 г.) е изтъкнат френски лекар, пътешественик, дипломат, хуманитарен активист, общественик, преподавател по политически науки, член на Френската академия. Има три деца, едно от първия си брак с рускиня и две от етиопка, с която се развежда два пъти и за която се жени три пъти. Тази енциклопедична и колоритна биография е съпроводена с над 20 романа, удостоени с девет награди, сред които две награди „Гонкур“. На името на Жан-Кристоф Рюфен са кръстени една медиатека в гр. Санс и едно начално училище в гр. Виню по желание на учениците, за които писателят олицетворява вкуса към думите, солидарността и мира. Многобройните интереси на този ренесансов homo sapiens включват и екологията - по-точно нейната тъмна страна, т. нар. „дълбока екология“, насочена към защитата на природата от хищническия човешки вид. Защита, която не подбира средства.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Ще изглеждате доволни от себе си

Ще изглеждате доволни от себе си и в съгласие със