Свързани новини

20.12.2012 12:03

Змията носи промяна през 2013 г.

Видян 2917 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След тежката и неприятна 2012 г., която ни донесе толкова бедствия в материален и морален план, всички очакваме по-добра 2013 г. Нека само да си припомним какво ни се случи? Още в началото на годината поради големи валежи, но много повече поради административна некадърност и безотговорност, български села бяха потопени от язовир, а отговорността за това все още не е поета от когото трябва – военното министерство в лицето на Аню Ангелов.


На 22 май зловещ трус от 5,8 по Рихтер стресна Перник, последван от още няколко земетресения. И до момента над 1500 души в областния град на 20 км от София остават практически бездомни – част от тях са се сврели в полупорутените си къщи, други са настанени във фургони, а трети са в 60-годишни общежития с падащи покриви, подгизнали и неподдържани от 20 години.


На 18 юли за първи път в своята история България преживя и международен терористичен акт на летището в Бургас, който отне живота на 6 невинни жертви, включително наш гражданин. Извършителите, поръчителите, вдъхноветелите на акта и техните мотиви и досега – над 5 месеца по-късно остават неизяснени.


Сътресения ни преследваха и в духовен план. В самото начало на годината – още през януари почина Коста Цонев. Три седмици по-късно си отиде друг титан на киното и театъра – Георги Черкелов. През април изпратихме Наум Шопов. Четвърти народен артист умря преди два дни – Георги Калоянчев.


През ноември загубихме и патриарх Максим, който успя да съхрани българската православна църква и при социализма, и при „демократичния” разкол.


Май ни стигат толкова беди за година, толкова черна, колкото не е била никоя след Втората световна война.


2013 г. според китайския календар, който преди 1000 години и бил и български, е Година на змията. Започва на 10 февруари. От нея следва да очакваме промяна, смятат източните хора. Дори сега да ни се струва невероятна. Достатъчно е сами да си спомним предишните години на Змията.


Едната беше 1989 година. Кой е вярвал, че Тодор Живков ще падне скоропостижно на 10 ноември. Дори самият той не е смятал така.


Другата беше 2001 година. Кой е вярвал, че тоталната власт на Костов, който държеше в ръцете си всичко, ще бъде срината от идването на Царя на политическата сцена.


Змията е интуитивна, прозорлива, упорита, говори малко, а мисли много – така вярват китайците, да си го пожелаем и не.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв